söndag 27 januari 2013

Bara lite, lite vår







Har varit i Köpenhamn. Skulle bara titta men kunde inte motstå. Längtan efter våren tog överhanden. Det dröjer innan vintern har släppt sitt grepp helt, men inombords känns det lite varmare och ljusare.

Önskar er en fortsatt skön söndag. 

lördag 26 januari 2013

Gammalt och nytt

(Kuddöverdrag och ljuslykta/H&M Home, amerikakoffert, glasburk och glasflaska/loppisfynd)

I dag blir det lite gammalt och lite nytt. Älskar kombinationen av gamla och nya saker hemma. Hade länge letat efter en amerikakoffert och plötsligt bara stod den där. Trägen vinner! 

Kram

lördag 19 januari 2013

Orkidéer och stenar



Jag tycker väldigt mycket om orkidéer. De är inte bara otroligt vackra utan också lättskötta. I alla fall enligt mina mått mätt. Det innebär att de brukar hålla längre än jag vad jag räknat med. Mina fingrar är inte speciellt gröna när det gäller inomhusväxter, så därför  håller jag mig till säkra kort som suckulenter och liknande växter som inte behöver vattnas så ofta och duttas med.

〫〫〫


När jag är utomlands tar jag alltid ett minne med mig hem. Oftast blir det några stenar. Vet egentligen inte varför men jag tycker helt enkelt om stenar. Om någon jag känner ska åka till en för mig speciell plats brukar jag be honom eller henne att ta med ett par hem till mig. Stenarna placerar jag ut lite här och var, i en kruka eller på ett fat. När jag sen tittar på dem påminns jag om de platser och människor som finns bakom stenarna. De här fick jag av en väninna som nyss varit i Sydafrika. Klart att det hade varit roligare ifall det varit jag som hade plockat dem, men bara vetskapen om att just dessa två kommer från den högsta punkten på Godahoppsudden känns ändå helt ok. 

Ha en fortsatt skön helg! ♥

Kram




lördag 12 januari 2013

Mitt senaste trädgårdsprojekt

Kunde inte riktigt sätta fingret på vad, men något saknades i planteringshörnan. Jag ville ha den mer omsluten, något som skärmade av sikten mot växthuset. 


L fixade till en vägg i vinkel mot spaljéerna och för att ge den ett luftigare intryck satte vi in ett gammalt stallfönster som vi redan hade och som nu kom till användning.


Det saknas två rutor i stallfönstret. Antingen så byter jag ut dem eller så bestämmer jag mig helt enkelt för att det är charmigt.


På det högra armeringsnätet kan rosen 'Venusta Pendula' sträcka ut sina grenar och klättra vidare. Lite längre fram ska jag plantera en klätterros 'New Dawn' som får ta över det vänstra armeringsnätet.


Leräggen i järnstolen har fått en vacker och glansig yta av is i kylan.


 Vill du se fler bilder från planteringshörnan klickar du här.


Tusen, tusen tack för alla gulliga kommentarer jag fick på förra inlägget! Ni kan inte ana så glad jag blev!

Önskar er en fortsatt trevlig lördagskväll!

Kram

söndag 6 januari 2013

Månadens favoritväxt - januari 2013

Anna med fina bloggen Anna Vattenkannas Trädgård har en utmaning som går ut på att man ska välja en favoritväxt varje månad, helst då från den egna trädgården. Den växt som hör till de vackraste i min trädgård, inte bara för stunden utan oavsett årstid,  är buxbomen, Buxus sempervirens. Hos mig finns den som ensamväxande buskar, formklippta klot och inramande häckar. Krispigt grön står den lika vacker året om. 







Fler bilder hittar du här. Häng med på Annas utmaning du med!

Kram

lördag 5 januari 2013

Vackert vitt och svävande


De vita julhyacinterna hade lagt sig ner men blommade fortfarande. Jag klippte av dem, satte dem i glasvaser och hängde upp dem i fönstret i matrummet. Nu känns de som nya och fräscha igen.


〫〫〫

I dag skiner solen och jag har jobbat lite i trädgården. Har ett nytt projekt på gång och passade på nu när det är så milt. När det sen blivit varmare är grovgörat gjort och man kan sätta igång med roligheterna direkt. Har grävt, lyft och dragit och känner träningsvärken komma smygande.  En kopp kaffe, en bok och soffan känns som en väldigt självklar aktivitet nu.

Ha en fortsatt fin lördag!

torsdag 3 januari 2013

Trädgårdsdetaljer


Bilderna är från 2012 och påminner mig om allt det härliga och roliga som nu ligger framför en och att våren faktiskt finns där inom ett inte alltför långt räckhåll. Bara januari och februari kvar...

Kram

onsdag 2 januari 2013

Pall som sideboard







God fortsättning på 2013! De här dagarna blir det en hel del pyssel inomhus. För ett tag sen hittade jag en fin rund pall på loppis som jag nu har målat i en svart matt färg. Pallen blev ett bra sideboard till soffan i matrummet. 

〫〫〫
Måste också passa på att visa den här lille krabaten som satt och mumsade på något gott i schersminbusken.



Ha en fortsatt fin dag!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...