tisdag 27 mars 2012

DIY del 2 - ett väggskåp till

Ännu ett väggskåp hade jag att göra färdigt. Det fanns vit färg kvar i burken så även detta, från början trärena, lilla skåp fick bli vitt. Träknoppen bytte jag ut mot en i porslin.  




❀❀❀
Ha en fortsatt fin dag!

söndag 25 mars 2012

DIY del 1 - väggskåp

Har haft en del ofärdiga småprojekt som legat och pockat på uppmärksamhet ett tag, men som jag skjutit upp "till senare, en annan dag". Ett av dem är det här lilla väggskåpet. När jag hittade det var det sådär tråkigt trärent med en glasruta i dörren. Men nu, efter slipning, vit färg och en bit kycklingnät, är det som nytt.






Härlig känsla att göra om, göra fint och återanvända! Fler färdiga projekt följer.

❀❀❀

tisdag 13 mars 2012

Vårfint vid entrén










Snödroppar, tulpanlökar i zinkspannar och söta snöklockor - kan det bli mer vårstämning än så?

söndag 11 mars 2012

Att sy och skapa saker till barn


är väldigt kul. Speciellt roligt är det att fixa till slitna och tråkiga möbler så att de blir som nya. Bordet och stolarna här har jag målat vita och på bordsskivan har jag fäst en rosa vaxduk med vita prickar.



Förklädet är en enkel modell med band och en ficka som jag prytt med en delikat muffin.


Att hänga upp vimplar i olika mönster och färger är fint och de är dessutom väldigt lätta att göra. Klipp ut en trekant i dubbelt tyg, sicksacka långsidorna, vik ett snedslåband som du syr direkt på trekanternas kortsida - klart!




〫〫〫


Det har varit en fantastiskt fin dag och jag har fått gjort en hel del. Visar mer i nästa inlägg. Har sneglat på den där godisskålen ett tag nu och det är väl synd om den bara ska stå där och stå? 




fredag 2 mars 2012

Skånsk trädgårdsmässa 2012

Att gå på mässa är alltid kul. Idag var jag och L. på södra Sveriges största trädgårdsmässa, Skånsk Trädgård, och fick se en massa fint. Hos  Jenny Strandhs Blomsterdesign var det många runda och mjuka former. Så vackert!



För mig var Bougainvillea, Katrinetorps Trädgårdsbutik, en ny trevlig bekantskap. Ska helt klart ta en tur dit en dag.


Apotekarns Trädgård bjöd på en medelhavsoas med strandsand på golvet. Vasstak, citrus, kryddor, lyktor och vackra bord av olika slag. En favorit!






Som bokslukare passar den här montern mig perfekt!



Apropå böcker så blev det något läsvärt också, naturligtvis. Det här är uppföljaren till boken Kreativa kvadratmeter. Karin Standqvist Klein är  bl a delägare i företaget Ting Ute och Inne.



Ha en fortsatt skön fredag!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...